14 Aralık 2012 Cuma

Zeytin çekirdeği ile zayıflama

Zeytin yaprağının zayıflama yöntemi olarak kullanılmasının ardından sıklıkla konuşulmaya başlanan bir diğer yöntem ise zeytin çekirdeği ile zayıflamadır.
Zeytin çekirdeğinin yutulması geçmişte uygulanan bir yöntemdir. Ancak günümüzde yeni yeni duyulmaya başlandı.
Birçok tartışmalara sebebiyet veren zeytin çekirdeğinin yutulması yapılan araştırmalar sonucunda da gayet zararsız ve sağlıklı bir yöntem olarak açıklanmıştır.
Zeytin çekirdeğinin yutulması en çok da midede yanma şikâyeti olanların, kabızlık problemi yaşayan insanların ve gaz problemi görülen kişilerin uyguladığı bir yöntemdir.
Ancak yapılan araştırmalar sonucunda zeytin çekirdeği yutan kişilerde yağ yakımı gözlendiği ve hızla kilo verilmesi yaşandığı kanıtlanmıştır.
Zeytin çekirdeğinin en etkili olduğu alan ise basur ağrıları ve basur tedavisidir.
Günde yutulan 6- 7 adet zeytin çekirdeği bünyede tokluk hissi yaratmaktadır. Böylece kişi daha az besine ihtiyaç duymaktadır. Ayrıca midede zeytin çekirdeğinin mide suyu ile eritilmesinin ardından çekirdek içindeki doğal yağların aktif olması ve barsaklara dağılmaya başlaması sebebi ile metabolizma da hızlanma yaşanmaktadır.
Zeytin çekirdeğinin yutulmasına başlanan ilk günlerde hafif mide ağrısı hissedilebilmektedir. Eğer ağrılar şiddetlenir ise mutlaka uygulamayı kesmelisiniz ve en kısa sürede doktora görünmelisiniz.

0 yorum:

Yorum Gönder